Tips voor de content van je website

Wat zet je dan op zo’n website?

In de basis wil een bezoeker maar een aantal dingen van je weten. Dit zet je op je website. Oke, klaar. Ha, nee flauw. Hieronder geef ik je een aantal tips.
 
Homepage

Je homepage is de samenvatting van je website. Je kunt hier een korte impressie geven van wat er op de rest van je site te vinden is.

Wat wil een bezoeker weten?

1. Wie ben je?
2. Wat doe je?
3. Is de informatie op je website relevant voor mij?
4. Waarom ben jij de juiste persoon?
5. Hoe weet ik dat ik je kan vertrouwen?
6. Wat moet ik doen op je website?

Vat in vijf regels samen wat je doet, waarom jij uniek bent en wat je te bieden hebt. Dat is de kern van je website en is een goede start voor de rest van je site. Je homepage is een visuele weergave van je elevator pitch. Als je afsluit met een Call to Action, dan is je pagina compleet.

Voorbeelden van goede CTA’s zijn:
– Plan een belafspraak
– Bestel nu
– Download het gratis e-book

Je kan er ook voor kiezen om het probleem van de bezoeker te benoemen. Focus je dan op de oplossing en hou de positiviteit hoog.

 

Je kan er ook voor kiezen om het probleem van de bezoeker te benoemen. Focus je dan op de oplossing en hou de positiviteit hoog.

De Over mij pagina

De plek om jezelf te presenteren. Vertel over jezelf, je bedrijf. Geef kort en bondig antwoord op de vragen wie, wat, waar, waarom en hoe? Een goede over ons pagina koppelt de informatie over je onderneming aan de belangen en behoeften van een klant.

De over mij pagina is de perfecte pagina om je persoonlijkheid te laten zien.

 
De Contactpagina

Een goede, volledige en persoonlijke contactpagina zorgt voor vertrouwen. Je hebt de essentials, zoals een contactformulier maar ook je berdrijfs/contactgegevens. Daarnaast is het de perfecte plek om je algemene voorwaarden neer te zetten.

Andere suggesties voor op je contactpagina zijn:
– FAQ
– Een interactief Google Maps kaartje
– Links naar je social media kanalen
– De optie om meteen een belafspraak in te plannen
– Openingstijden